Witaj,
Jesteś w miejscu, w którym możesz nie tylko dowiedzieć się wszystkiego na temat wyrobu twoich ulubionych wędlin oraz potraw z wieprzowiny, ale również sprawdzić, gdzie najbliżej można je nabyć. W Wieprzopedii znajdziesz także rekomendację innych wyrobów i dań z wieprzowiny, których jeszcze nie próbowałeś, a uwierz nam, że warto. Informacje te, zebraliśmy i uwierzytelnili u najlepszych krajowych hodowców, wytwórców oraz innych branżowych specjalistów, aby przekonać cię o tym, co i tak już podejrzewasz, a głośno potwierdzają najznamienitsi smakosze i restauratorzy: polska wieprzowina nie ma sobie równych.
Krajowa Rada Izb Rolniczych, przy współpracy z Wojewódzkimi Izbami Rolniczymi ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego zarządzanych przez Agencję Rynku Rolnego, idąc za postulatami napływającymi od polskich rolników, w trosce o twoje zdrowie i samopoczucie, postanowiła zebrać i udostępnić całą tą wiedzę, aby obalić fałszywe mity i przekłamania, krążące na temat naszego ulubionego gatunku mięsa, czyli wieprzowiny. Strona ta jest również spełnieniem najnowszych trendów obowiązujących w produkcji żywności, zgodnych z unijnym hasłem od chlewni do widelca, poprzez które konsument uzyskuje pełną informację na temat jakości i biobezpieczeństwa żywności.